اخبار مجمع

  • آیت‌الله رمضانی: جدا کردن جوانان از دین، نقشه دشمن است/ ستیز با دین، ستیز با عقل و فطرت است

    آیت‌الله رمضانی: جدا کردن جوانان از دین، نقشه دشمن است/ ستیز با دین، ستیز با عقل و فطرت است

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت (ع) - آیت الله رضا رمضانی عصر امروز در مراسم بزرگداشت مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ هادی قدس در مسجد المهدی شهر قم با اشاره به سابقه آشنایی خود با این استاد اخلاق حوزه علمیه قم اظهار کرد: آشنایی من با مرحوم حجت الاسلام و المسلمین قدس به سال ۱۳۶۹ برمی گردد که برای ترم تابستانی به دانشگاه گیلان می رفتم، ایشان در آن زمان دروسی همچون تاریخ اسلام، اخلاق و معارف را در دانشگاه تدریس می کرد. دانشجویان از جلسات درس ایشان به خصوص در زمینه اخلاق رضایت داشتند.

    وی ادامه داد: ارتباطات من با مرحوم قدس ادامه داشت تا زمانی که ایشان به قم آمد و حدود دو دهه را در حرم حضرت معصومه(س) خدمت کرد و من، ایشان را گاهی می دیدم. در عیادت آخری که از مرحوم قدس داشتم، تواضع و ادب ایشان برای من درس آموز بود. مرحوم قدس خودش را وقف نظام و اسلام و ولایت کرد و فرزندانی که ایشان تربیت نمود، خادم اهل بیت بودند و هستند. چیزی که در شخصیت مرحوم قدس برجسته بود، اخلاق و تواضع ایشان بود.

    برجستگی اخلاقی شخصیت مرحوم شیخ هادی قدس

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: در روایت داریم که در نزد عالمی بنشینید که اولا شما را از شک به یقین برساند، اگر انسان شکی در مسائل دینی داشته باشد، حضور و محضر آن عالم باید آن شک را از بین ببرد و انسان را به بقین برساند، ثانیا انسان را از تکبر به تواضع برساند، انسان هر جور خودش را تعریف کند، جایی برای کبر باقی نمی ماند. تواضع، انسان را به بالا می رساند. ثالثا انسان را از رغبت به دنیا به بی میلی به دنیا برساند. چهارم انسان را از ناصافی به صفا فراخواند. انسان باید دلتنگ چنین افرادی شود که اگر غش و ناصافی در وجود انسان باشد آن را به صفا می‌رسانند. پنجم هم انسان را از ریا به اخلاص برساند. انسان باید در نزد افرادی بنشیند که او را به اخلاص بکشانند.

    آیت الله رمضانی با اشاره به اهمیت اخلاص اظهار کرد: رفتار بسیاری از مسلمانان در عمل، شرک آلود است و این که انسان به جایی برسد که همه چیزش برای خداوند باشد در عمل بسیار سخت است. اخلاص از اسرار الهی است و رسیدن به آن، بالاترین فوز و رستگاری است. شهادت می دهم که حجت الاسلام و المسلمین قدس این ویژگی ها را داشت. او هم مودب به آداب الهی بود و هم ادب نسبت به دیگران داشت. با این که بلند شدن برای او سخت بود هر جور که می شد به احترام دیگران، از جا بر می‌خواست.

    وی ادامه داد: استاد معظم ما آیت‌الله جوادی آملی می فرمودند که ادب بر سه نوع است، اول ادب مع النفس، دوم ادب مع الغیر و سوم ادب مع الله می باشد. انسانی که به چنین مرتبه ای برسد، خداوند به او این توفیق را می دهد که دین را تعلیم ببیند و آن را به دیگران تعلیم بدهد. خداوند دین خود را به هر کسی نمی سپارد. براساس روایات زمانی که رسول اکرم(ص) مودب به ادب الهی شدند، امور دین و بندگان به ایشان سپرده شد.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: یکی از انتظاراتی که مردم از یک طلبه و عالم دینی دارند، این است که دین را جامع و دقیق و عمیق بفهمد. برخی فقط یک بعد از دین را گرفتند در حالی که دین جامع است و برای همه ساحت های بشری است. دین به انسان قدرت فکرکردن می دهد و نتیجه آن ابدی است. دین چه در حوزه اخلاق و چه در حوزه عمل، شخصیت انسان را می شناساند. کسی که ایمان داشته باشد و عمل صالح انجام بدهد، محبوب می شود و خسران نمی کند و سرمایه را از دست نمی دهد، در حالی که انسان معمولا در حال از دست دادن سرمایه است و نه این که سود کند. آنچه باعث می شود انسان سرمایه را حفظ کند، ایمان و عمل صالح است.

    فطری بودن دین

    آیت الله رمضانی با اشاره به فطری بودن دین اظهار کرد: خدا نکند روزی عدم شناخت جامع از دین موجب گردد  که دین به صورت ناقص معرفی شود. دین در همه ساحات خود، مبتنی بر فطرت است. امام خمینی(ره) می گفتند که دین هم در بخش عقاید و هم در بخش اخلاق و هم در بخش اعمال و شریعت، فطری است. دینداری بدون دین شناسی و دین باوری ممکن نیست. دین باوری اهمیت زیادی دارد و عالمی که این باور را داشته باشد می تواند دین را به جامعه منتقل کند. اگر دین باوری در وجود یک عالم دین نباشد در آن صورت سخنش در دیگران اثر نمی کند.

    وی ادامه داد: براساس روایتی از حضرت امیرالمومنین(ع) اگر در جامعه ای، عالمی به علم خود عمل کند و جاهلی که از آموختن سرباز نزند و بخشنده ای که در بخشش بخل نورزد و فقیری که آخرت خود را به دنیا نفروشد، در آن صورت آن جامعه دیگر مشکلی ندارد و دین گریزی و دین ستیزی رخ نخواهد داد. ستیز با دین، ستیز با عقل و فطرت است. پژوهش ۱۵ ساله ای در کشور آلمان با بودجه چند میلیون یورو در حال انجام بود تا ثابت کند که قرآن کتاب امروز نیست، بلکه کتاب دیروز است و مخاطب این کتاب فقط عرب ها بوده اند و باید بسیاری از آیات از قرآن کنار گذاشته شود. شاهد هستیم که روشنفکرانی در انگلیس و آمریکا می گویند که آیه های مربوط به مقاومت و مقابله با دنیای سلطه باید از قرآن کنار گذاشته شود و قرآن به یک سری موعظه خلاصه گردد.

    قرآن کتاب فراعصری است

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: قرآن، زندگی را به همه سطوح بشری یاد می دهد، اما شاهد بودیم که متاسفانه کسی مقاله ای نوشته بود که قرآن، کتاب قانون نیست. آنچه در قرآن است، با فطرت و عقل انسان سازگار است. زبان فهم قرآن، زبان عقل است که دیروز و امروز نمی شناسد. قرآن کتاب فراعصری است و باید از این کتاب آسمانی، بهره برد. قرآن، کتابی نجات بخش است اگر به آن عمل شود. ۳۰۰ آیه در خصوص تفکر در قرآن آمده است.

    آیت الله رمضانی با اشاره به نقشه های دشمن اظهار کرد: نقشه دشمن جدا کردن جوانان از دین و حقایق آن است، دشمنان به دنبال تعطیل کردن شریعت می باشند.  رسول اکرم(ص)، وحی را به بشریت می رساندند و با رحلت پیامبر(ص) نزول وحی قطع شد. رسول اکرم(ص) واسط میان خالق و مخلوق بودند و واسط بین پیامبر(ص) و مردم، عالمان ربانی هستند.

    وی ادامه داد: عالمان ربانی، دین را به درستی آموزش می دهند و باورها را در میان مردم، تقویت می کنند. مردم زمانی که زیارت آیت الله العظمی بهجت را در حرم امام رضا(ع) مشاهده می کردند، مستحبات را از ایشان می آموختند. زمانی به زیارت حرم امام رضا(ع) رفتم و مشاهده کردم که سید بزرگواری در ورودی حرم ایستاده است و اشک می ریزد، من داخل حرم شدم و زیارت کردم، موقع خروج از حرم باز دیدم که آن سید بزرگوار هنوز بر در ورودی حرم مشغول گریه کردن است، بعدا فهمیدم که وی، مرحوم آیت الله کشمیری است که هنوز مشغول اذن گرفتن برای ورود به حرم بود. مردم با همین مشاهدات، خیلی چیزها را می آموختند.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) خاطرنشان کرد: دینداری مردم با عالمان دینی بوده است و اگر دینداری به روشنفکران سپرده می شد، چیزی از آن باقی نمی ماند، برخی از روشنفکران حتی در قرآن هم تشکیک کردند. مهم ترین وظیفه حوزه علمیه قم به جز تعمق در دین و انتقال آن به مردم و فرهیختگان، حفظ باورهای دینی است. مرحوم قدس یک عالم اخلاقی بود و ما به این گونه عالمان، نیاز داریم. ما نمی خواهیم که یک عالم فقط الفاظ را حفظ کند، بلکه او باید محتوا را حفظ نماید. ساده زیستی و با مردم بودن، مهم ترین ویژگی مرحوم قدس بود. داشتن ادب و اخلاق اهمیت زیادی دارد و رسول اکرم(ص) چنین ویژگی ها را داشتند. خوش رفتاری، کار انسان را خیلی جلو می برد.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به نقشه های دشمن اظهار کرد: نقشه دشمن جدا کردن جوانان از دین و حقایق آن است، دشمنان به دنبال تعطیل کردن شریعت می باشند.

  • پیام تسلیت دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در پی درگذشت حجت‌الاسلام حاج شیخ هادی قدس

    پیام تسلیت دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در پی درگذشت حجت‌الاسلام حاج شیخ هادی قدس

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت (ع) - آیت‌الله «رضا رمضانی» دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، با صدور پیامی درگذشت حجـت الاسـلام والمسلـمین حاج شیخ هادی قدس استاد درس اخلاق حوزه علمیه قم و امام جمعه اسبق کلاچای را تسلیت گفت.

    متن پیام آیت‌الله «رضا رمضانی» به شرح زیر است:

    بسم الله الرحمن الرحیم

    انا لله وانا الیه راجعون

    خانواده معزّز و گرامی حجت الاسلام والمسلمین قدس

    خـبر در گـذشت روحانی فاضل، عامل و خدوم حجـت الاسـلام والمسلـمین حاج شیخ هادی قدس طاب ثراه موجب تأثر و تألم فراوان گردید.

    آن روحانی شریف و اخلاق مدار، عمر پر برکت خود را در مسیر ترویج آموزه‌های دینی فرهنگی و هدایت جامعه به‌ویژه در جایگاه امامت جمعه، حضور در جبهه های  دفاع مقدس، تدریس در  حوزه ودانشگاه سپری نمود.

    خدمت به آستان کریمه اهل بیت(س)، رسـیدگی به مشـکلات  مردم و خدمت‌ صـادقانه و بی منّت و تواضع ستودنی از جمله ویژگی های برجسته آن روحانی پرتلاش و با اخلاص بود که ثمرات ماندگار آن، ذخیره آخرت خواهد بود.

    ضمن اظهار همدردی و عرض تسلیت به خانواده معزّی به ویژه همسر، فرزندان و دامادهای مکرّم از درگاه خداوند منّان برای روح آن فقید سعید، مغفرت و حشر با موالیانش و برای همه بازماندگان و داغدیدگان، صبر و اجر مسئلت دارم.

    رضا رمضانی

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، با صدور پیامی درگذشت امام جمعه اسبق کلاچای را تسلیت گفت.

  • آیت‌الله حسینی بوشهری: قبرستان بقیع مهمترین مکان تاریخی جهان اسلام است/ بقیع میراث هویتی ماست

    آیت‌الله حسینی بوشهری: قبرستان بقیع مهمترین مکان تاریخی جهان اسلام است/ بقیع میراث هویتی ماست

    همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» به همت پژوهشکده حج و زیارت و با مشارکت مجمع جهانی اهل بیت(ع) و مراکز علمی و پژوهشی، و با حضور علماء و پژوهشگران برجسته داخلی و خارجی امروز پنج شنبه ۳۰ فروردین در ساختمان حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت قم برگزار شد.

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت (ع) - رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این همایش درباره اهمیت و شرافت بقیع اظهار داشت: نباید بقیع را به عنوان قبرستان معمولی نگاه کرد. مکان‌هایی مثل مکه و مدینه و زمان‌هایی مثل شب قدر یا نیمه شعبان دارای اهمیت و جایگاه هستند. همچنین قبرستانی مثل بقیع یا وادی السلام جایگاه ویژه ای دارند و مکان معمولی نیستند.

    آیت‌الله «سید هاشم حسینی بوشهری» با بیان اینکه بقیع بخشی از تاریخ اسلام است، افزود: افرادی در تراز ائمه(ع) مثل شهدای احد به بقیع منزلت بخشیده‌اند. زمانی که پیامبر(ص) در مدینه بودند و کفار و مشرکین برای مردگان خود جایی داشتند که دفن کنند، پیامبر در مدینه گشتند تا جایی را برای دفن شهدا پیدا کنند تا به بقیع رسیدند و محل فعلی را برگزیدند. به همین دلیل من بر قداست این مکان تأکید دارم و انتخاب بقیع را سماوی می‌دانم. بنابراین بقیع گنیجه‌ای است که نیازمند تأمل و تفکر پیرامون آن است.

    وی درباره چرایی ارج نهادن به قبرستان بقیع تصریح کرد: فارغ از مسائل دینی و شرعی، تمام مردم دنیا از افتخارات ملی و میهنی خود تجلیل می‌کنند تا فداکاری قهرمانان خود را زنده نگه دارند. همچنین زیارت ایجاد رابطه‌ای بین زائر و مزور است و زائر تلاش می‌کند هنگام زیارت خود را با مزور وفق دهد. زیارت رابطه‌ای حسی، روحی و معنوی است و زائر توجه می‌کند که مزور چه کسی بوده و چه کاری انجام داده است.

    رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه در سیره پیامبر و ائمه علیهم‌السلام، بقیع مکانی برای راز و نیاز و عبادت بوده است، ادامه داد: بقیع مکانی است که پیامبر(ص) آنجا نماز استسقاء خوانده است و محل نزول رحمت می‌باشد. همچنین جبرئیل به پیامبر(ص) عرض کرد که مکان بقیع، محل جود و فضل و کرم الهی است. امیدوارم با برگزاری چنین همایش‌هایی مشمول دعای ائمه(ع) و حضرت زهرا(س) شویم و دعای آنان شامل حال ما شود تا بتوانیم معارف اهل بیت(ع) را احیاء کنیم.

    وی درباره پیشینه بقیع اظهار داشت: خانه عقیل بن ابی‌طالب در مکان بقیع بوده است و ائمه(ع) در خانه ایشان دفن شده‌اند. بعدها نیز حضرت علی(ع) خانه خود را در نزدیکی مکان بقیع بنا کردند. اولین مدفون در بقیع شخصی به نام عثمان بن مظعون از مهاجرین و بعد از او، اسعد بن زاره از انصار بود. همچنین ابراهیم فرزند پیامبر(ص) در بقیع دفن شد که متأسفانه اثرات زیادی از قبور آنان باقی نمانده است.

    آیت الله حسین بوشهری تأکید کرد: پیامبر اسلام(ص) فرمودند که هفتاد نفر از بقیع بدون حساب و کتاب به بهشت می‌روند و چنین خصوصیت درباره وادی السلام نجف هم ذکر شده است.

    وی درباره ضرورت اهتمام مسلمانان به قبرستان بقیع گفت: بقیع مهمترین مکان تاریخی جهان اسلام است، باید برند بین‌المللی باشد و همایش‌های جهانی درباره آن برگزار شود. بقیع با تاریخ اعتقادی ما رابطه دارد، میراث هویتی ماست و مورد اعتنای مسلمانان از قرون گذشته بوده است. لذا لازم است برای آشنایی با تاریخ اسلام بقیع‌شناس باشیم.

    رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم  درباره سیره ائمه(ع) نسبت به بقیع گفت: قبرستان بقیع محل دفن برخی ائمه(ع)، اصحاب و فرزندان آنان بوده است. سیره ائمه(ع) این گونه بوده که به بقیع احترام می‌گذاشتند چون پیامبر(ص) به بقیع احترام می‌گذاشت. حضرت علی(ع) 25 سال در مدینه بودند و مثل پیامبر(ص)، مکرر به بقیع می‌رفتند و برای خفته‌گان بقیع طلب مغفرت می‌کردند.

    وی در پایان گفت: برخی رویدادهای مهم تاریخی در بقیع اتفاق افتاده و برخی آیات در این مکان نازل شده است. همچنین بخشی از صیفحه سجادیه در بقیع انشا شده و برخی از روایات معتبر از ائمه(ع) در این محل صادر شده است.

    رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره ضرورت اهتمام مسلمانان به قبرستان بقیع گفت: بقیع مهمترین مکان تاریخی جهان اسلام است، باید برند بین‌المللی باشد و همایش‌های جهانی درباره آن برگزار شود

  • علیزاده: ۸۰ مقاله به دبیرخانه همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» ارسال شد

    علیزاده: ۸۰ مقاله به دبیرخانه همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» ارسال شد

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت (ع) - همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» به همت پژوهشکده حج و زیارت و با مشارکت مجمع جهانی اهل بیت(ع) و مراکز علمی و پژوهشی، و با حضور علماء و پژوهشگران برجسته داخلی و خارجی امروز پنج شنبه ۳۰ فروردین در ساختمان حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت قم در حال برگزاری است.

    «میرزا علیزاده» رئیس پژوهشکده حج و زیارت در این همایش گفت: بقیع کهن‌ترین قبرستان از زمان پیامبر اکرم(ص) است و همواره آرامبخش مجاوران، عمره گزاران و حج گزاران است.

    وی افزود: بهشت بقیع تنها آرامستان نیست بلکه نمادی برای تمدن سازی است. متأسفانه امروزه ظرفیت بقیع خاموش شده است اما هیچ گاه ماهیت خود را از دست نداده است و ظرفیت بقیع در روزگار ما کارساز است.

    رئیس پژوهشکده حج و زیارت درباره همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» اظهار داشت:  واکاوی ظرفیت بقیع از سوی پژوهشگاه حج و زیارت از 5 سال پیش آغاز شد و به لطف اهل بیت(ع)، بعثه مقام معظم رهبری و پژوهشگاه همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» برگزار شد. 80 مقاله به دبیرخانه همایش ارائه شد که از این تعداد 66 مقاله پذیرفته و منتشر شده است.

    وی درباره سایر فعالیت‌های همایش گفت: تدوین نظام‌نامه پژوهشی بقیع، تدوین مجموعه آثار بقیع، انتشار مقالات علمی ـ عربی درباره بقیع به زبان عربی، راه اندازی بانک اطلاعاتی برای بقیع‌پژوهی از جمله تارنمای بقیع، برگزاری نشست‌های همکاری با نهادهای برگزارکننده همایش، برگزاری 20 پیش‌نشست با موضوع بقیع و تولید نماهنگ بقیع، برخی از فعالیت‌های ما در راستای ترویج جایگاه بقیع است.

     

    رئیس پژوهشکده حج و زیارت اظهار داشت: 80 مقاله به دبیرخانه همایش «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» ارائه شد که از این تعداد 66 مقاله پذیرفته و منتشر شده است.

  • نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت: قبرستان بقیع در تراز جهان اسلام بازسازی گردد

    نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت: قبرستان بقیع در تراز جهان اسلام بازسازی گردد

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت (ع) - همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» به همت پژوهشکده حج و زیارت و با مشارکت مجمع جهانی اهل بیت(ع) و مراکز علمی و پژوهشی، و با حضور علماء و پژوهشگران برجسته داخلی و خارجی امروز پنج شنبه ۳۰ فروردین در ساختمان حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت قم در حال برگزاری است.

    در این نشست نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت ضمن بقیع‌پژوهان حوزوی و دانشگاهی گفت: این روزها، روز قدردانی از مردان مقاومت است که توانستند آرزوی مسلمانان را محقق کرده و برخی آلام که رژیم صهیونیستی به جامعه اسلام وارد کرده است را التیام بخشند.

    حجت الاسلام «سیدعبدالفتاح نواب» درباره مظلومیت بقیع اظهار داشت: نکته‌ای که بقیع را مظلوم‌تر کرده، پنهان شدن ظرفیت معنوی بقیع و محرومیت جامعه از انوار تابناک بقیع است که خسارت بزرگتری از هتک حرمت قبور ائمه(ع) می‌باشد.

    وی تأکید کرد: ائمه(ع)، اصحاب و فرزندان آنان اگر در هر سرزمین دیگری بودند دارای اهمیت و چراغ راه بودند. حتی اغلب نمازگزارانی که هر روز به بقیع می‌روند، بسیاری از مدفونان بقیع را نمی‌شناسند در حالی که هزاران نفر از بزرگان اسلام در آنجا خفته‌اند. توجه به منزلت و جایگاه بقیع در کتاب‌ها و آثار اسلامی، توجه پیامبر و ائمه علیهم‌السلام به بقیع، تطورات تاریخی و کارکردهای بقیع و توجه مسلمانان به بقیع علی رغم محددویت‌ها، جزء نکات مهمی است که در باره این مکان باید مد نظر قرار دهیم. لذا بایسته است قبرستان بقیع در تراز جهان اسلام بازسازی گردد که این کار به نفع حاکمان آن منطقه است.

    نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت درباره جایگاه بقیع اظهار داشت: غیر از ائمه(ع)، شخصیتی مثل فاطمه بنت اسد که جایگاه بزرگی نزد پیامبر داشت، در بقیع مدفون است. ایشان با پیراهن پیامبر(ص) کفن شدند، پیامبر(ص) با 70 تکبیر برای ایشان نماز خواندند و وارد قبرشان شدند و با چشم گریان از قبر خارج شدند. اصحاب از رفتار پیامبر(ص) سوال کردند و ایشان گفتند که فاطمه بنت اسد مادر دوم من بود و جبرئیل خبر داد که ایشان از اهل بهشت است.

    وی افزود: در روایات آمده است که پیامبر(ص) با گروهی از اصحاب هر شب جمعه به بقیع می‌رفتند. همچنین در برخی روایات آمده که نیمه شعبان که شب مغفرت است، پیامبر(ص) به بقیع می‌رفتند، برای مدفونان بقیع طلب استغفار می‌کردند. همچنین پیامبر(ص) در بقیع نماز استسقاء خواندند. این‌ موارد اهمیت کارکردهای بقیع را نشان می‌دهد.

    حجت الاسلام نواب در پایان در بیان توصیه‌ای گفت: روحانیون کاروان از فرصت مدفونان بقیع استفاده کنند و بزرگان زیادی که آنجا دفن هستند را محور قرار داده و زائران را با جایگاه بقیع آشنا کنند.

    نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت اظهار داشت: روحانیون کاروان از فرصت مدفونان بقیع استفاده کنند و بزرگان زیادی که آنجا دفن هستند را محور قرار داده و زائران را با جایگاه بقیع آشنا کنند.

  • آیت‌الله رمضانی: بازسازی بقیع خواست مسلمانان جهان است/ علما و اندیشمندان به شبهات وهابیت پاسخ بگویند

    آیت‌الله رمضانی: بازسازی بقیع خواست مسلمانان جهان است/ علما و اندیشمندان به شبهات وهابیت پاسخ بگویند

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت (ع) - دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) ظهر امروز ـ 29 فروردین 1403 ـ در جمع نمازگزاران و کارکنان مجمع جهانی اهل بیت(ع) قم اظهار داشت: هشتم شوال سالروز تخریب قبور ائمه بقیع به لحاظ تاریخی روز تلخ و مهمی است.

    آیت‌الله «رضا رمضانی» افزود: وهابیون در سال 1322 قمری درصدد تخریب بارگاه‌ها و بقعه‌های بقیع برآمدند و بخشی را تخریب کردند ولی عثمانی‌ها آنان را شکست دادند و مسلمانان دوباره بارگاه‌های بقیع را بازسازی کردند اما در سال 1344 وهابی‌ها با توجه به قدرتی که داشتند، دوباره به قبرستان بقیع حمله کرده، آنجا را قلع و قمع کردند و حادثه بسیار تلخ هدم قبور ائمه بقیع روی داد.

    وی افزود: در ادامه وهابیون به کربلا هجوم بردند و بعد از کشتار، ثروت این شهر را غارت کردند؛ به نجف نیز حمله کردند اما با مقاومت اهالی این شهر مواجه شدند و کاری از پیش نبردند. آنان حتی قبر مبارک مادر پیامبر(ص) را خراب کردند و قصد تخریب حرم نبی اکرم(ص) را داشتند که به دلایلی این کار را نکردند.

    وی به ریشه‌های انحراف وهابیون اشاره کرد و اظهار داشت: در حالی که اصل زیارت، شفاعت، و توسل نزد علمای شیعه و اهل سنت مورد قبول است و علمای فریقین آثاری درباره این مباحث نوشته‌ند اما وهابیون به دلیل انحراف عقیدتی و اینکه نتوانستند آیات شفاعت را به درستی تفسیر کنند و بدیهیات مبانی دین را بفهمند، لذا زیارت قبور و توسل را مصداق شرک معرفی کردند.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) ادامه داد: بر اساس مبانی دینی رهبران الهی، اولیاء و امامان که از دنیا می‌روند، نزد خدا حاضرند و حضور و حیات معنوی و مقام قرب دارند. اصل توسل، زیارت و شفاعت به عنوان یکی از بدیهیات قرآنی پذیرفته شده است. اساساً بقعه‌ها و بارگاه‌های بقیع را خود اهل سنت بنا کرده‌ بودند که به دست وهابیون تخریب شد. علمای اهل سنت مثل غزالی زیارت بقیع را جزء مستحبات می‌دانست و ابوحنیفه به قبرستان بقیع می‌رفت و مدفونان آنجا را زیارت می‌کرد.

    وی با بیان اینکه تخریب قبور بقیع مسئله جهان اسلام است گفت: مسلمانان اعم از شیعه و اهل سنت به این مسئله تلخ گله‌ دارند و قلوب همه دین‌داران و مؤمنان جهان از این حادثه جریحه‌دار شده است اما شیعیان اعتقاد خاص‌تری به بقیع دارند چون زیارت مدفونان بقیع، سیره اهل‌بیت(ع) بود و امام حسین(ع) همیشه به زیارت قبر امام حسن(ع) در بقیع می‌رفت. همچنین مسلمانان و شیعیان به قبرستان بقیع می‌رفتند، در این فضای معنوی حضور پیدا می‌کردند و ائمه(ع) را واسطه قرار می‌دادند.

    آیت‌الله رمضانی با تأکید بر اینکه علما و اندیشمندان باید به شبهات وهابیون پاسخ بگویند، تصریح کرد: باید اهل‌بیت(ع) را به صورت دقیق به آحاد جامعه و جهان بشناسانیم حتی ویکی شیعه می‌تواند مداخل متعددی در زمینه پاسخ به شبهات وهابیون ایجاد کند.

    وی در پایان اظهار داشت: بازسازی قبور بقیع مسئله جهان اسلام است. امیدوارم مسلمانان جهان به این نتیجه برسند و گنبد و بارگاه‌های بقیع را بازسازی کنند چون در حرم‌ها و بارگاه‌های ائمه(ع) روح توحیدی وجود دارد و مؤمنان با خداوند ارتباط برقرار می‌کنند.

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) اظهار داشت: امیدوارم مسلمانان جهان، گنبد و بارگاه‌های بقیع را بازسازی کنند چون در حرم‌ها و بارگاه‌های ائمه(ع) روح توحیدی وجود دارد و مؤمنان با خداوند ارتباط برقرار می‌کنند.

  • بیانیه دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در حمایت از حملات موشکی سپاه علیه رژیم صهیونیستی

    بیانیه دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در حمایت از حملات موشکی سپاه علیه رژیم صهیونیستی

    به گزارش پایگاه رسمی اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت (ع) - دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در حمایت از حملات موشکی سپاه علیه رژیم صهیونیستی بیانیه‌ای صادر کرد.

    متن بیانیه آیت‌الله «رضا رمضانی» به شرح زیر است:

    بسم الله الرحمن الرحیم

    قال الله الحکیم فی محکم کتابه الکریم: «و فلما جاء امرنا جعلنا عليها سافلها وأمطرنا عليها حجارة من سجیل منضود» (سوره هود/82)

    وچون فرمان( قهر الهی) ما رسید دیار آن قوم نابکار را ویران و زیر و رو ساختیم و بر سر آنها مرتب سنگ و گل هلاک کننده فرو ریختیم.

    نیروهای دلیر و رزمنده سپاه پاسداران و نیروهای مسلح در پاسخ به جنایات رژیم خبیث صهیونیستی از جمله به شهادت رساندن فرماندهان و مستشاران نظامی ایران در سوریه و در یک اقدام شجاعانه و بی نظیر، به عنوان بخشی از تنبه آن رژیم کودک کش و نامشروع  بر اساس ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و برای تامین منافع ملی و امنیت کشور، طی عملیات ترکیبی وعده صادق با رمز مبارک محمد رسول الله(صلی الله علیه و آله)، اهدافی را در داخل سرزمین های اشغالی مورد اصابت قرار داده و وحشت و دلهره گسترده ای را در صفوف صهیونیست ها و متحدانش ایجاد نمود.

    این عملیات شجاعانه فرزندان دلیر اسلام و سربازان فداکار ولی امر مسلمین حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مدظله) موجی از خوشحالی و سرور و غرور را در دلهای مسلمین جهان و بویژه مردم مظلوم و ستمدیده فلسطین ایجاد نمود؛ مجمع جهانی اهل بیت (علیهم السلام) ضمن قدردانی و سپاس از فرمانده معزز و مکرم کل قوا و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، این پاسخ را شایسته و مناسب به جنایات رژیم صهیونیستی دانسته و آن را حق طبیعی برای دفاع از خود در برابر تجاوزات غیر قانونی و نامشروع این رژیم می داند. 

    مجمع جهانی اهل بیت (علیهم السلام) از مسلمانان و پیروان اهل بیت (علیهم السلام) در سرتاسر جهان می خواهد کماکان از محور مقاومت اسلامی و بویژه مردم مظلوم و ستمدیده فلسطین حمایت کرده و اقدام لازم را برای افشای این جنایات و بیان مظلومیت این مردم  مبذول دارند و دولت های مسلمان نیز با پیروی از خواسته ملت های خود یعنی تنبه متجاوزان صهیونیستی، از حق و مظلوم دفاع نموده و خود را در مقابل اراده ملت های خود قرار ندهند و از هر گونه پشتیبانی و مشارکت در جنایات این رژیم احتراز ورزند.

    رضا رمضانی

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (علیهم السلام)

    دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در حمایت از حملات موشکی سپاه علیه رژیم صهیونیستی بیانیه‌ای صادر کرد.

آمارهای موجود از شیعیان اردن



             

 

1- آمار «دائرةالمعارف امام حسين(ع)» از شیعیان اردن‏ ـ سال 2000

 

جمعیت کشور: 5.498.843

درصد شیعیان نسبت به جمعیت کشور: 13 درصد

 

---------------------------------------------------------

 

2- آمار «سازمان CIA» از شیعیان اردن ـ سال 2007

  
جمعیت کشور: 
6.342.948
جمعیت مسلمانان: 
5.962.371 
جمعیت شیعیان:
 126.859
درصد شیعیان نسبت به جمعیت کشور: 
2 درصد

 

---------------------------------------------------------

 

3- آمار «مجمع جهانی اهل‏بیت(ع)» از شیعیان اردن ـ سال 2008
  
جمعیت کشور: 
8.587.000 
جمعیت مسلمانان: 7.329.863 
جمعیت شیعیان: 146.597

درصد شیعیان نسبت به جمعیت کشور: 
2 درصد

 

---------------------------------------------------------

  
4- آمار انجمن دین و زندگی اجتماعی «مؤسسه  PEW» از شیعیان اردن ـ سال 2009
  
جمعیت کشور: بیش از 6.000.000
جمعیت مسلمانان: 6.202.000
جمعیت شیعیان: 62.000
درصد شیعیان نسبت به جمعیت مسلمان کشور: کمتر از 1 درصد
  

پایگاه‌های مرتبط

مجمع جهانی اهل‌بیت (ع)

مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام)، به عنوان یک تشکل جهانی و غیردولتی، از طرف گروهی از نخبگان جهان اسلام تشکیل شده است. اهل‎بیت(علیهم‎السلام) به این دلیل بعنوان محور فعالیت انتخاب شده‎اند که در معارف اسلامی در کنار قرآن، محوری مقدس را که مورد پذیرش عامه مسلمین باشد، تشکیل می‎دهند.
مجمع جهانی اهل‎بیت(علیهم‎السلام) دارای اساسنامه‎ای مشتمل بر هشت فصل و سی و سه ماده است.

  • ایران - تهران - بلوارکشاورز - نبش خیابان قدس - پلاک 246
  • 88950827 (0098-21)
  • 88950882 (0098-21)

تماس با ما

موضوع
ایمیل
متن نامه
5-1=? کد امنیتی