Ebu’l-Fazl Seccadi’nin “Din ve Dünyayı Modern” Adlı Eseri Endonezya Diline Tercüme Edilip Yayınlandı

Wednesday, 18 October 2023

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayının çaba ve gayretleriyle Ebu’l-Fazl Seccadi’nin “Din ve Dünyayı Modern” adlı eseri Endonezya diline tercüme edilip yayınlandı.

Ebu’l-Fazl Seccadi’nin “Din ve Dünyayı Modern” Adlı Eseri Endonezya Diline Tercüme Edilip Yayınlandı

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Resmi Haber Sitesi - Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayının çaba ve gayretleriyle Ebu’l-Fazl Seccadi’nin “Din ve Dünyayı Modern” adlı eseri Endonezya diline tercüme edilip yayınlandı.

Bu çalışma, din ile modern dünya arasındaki bağlantıyı anlamaya yönelik notlardan oluşmaktadır. Söylem, dinin gerekliliği kavramı ve benzer kavramlarla ilişkisinin açıklanmasına kısa bir bakışla başlamıştır.

Eserin devamında İslam ve Batılı düşünürlerin bu konuya yaklaşımları gözden geçirilmiş ve farklılıkları ortaya konulmaya çalışılmıştır.

Dine başvurmanın gerekliliği ve peygamberlerin gönderilmesinin zorunluluğu, İslam düşünürleri açısından detaylı bir şekilde anlatılması bir sonraki adımı oluşturmaktadır. Bu bölümde toplumun hukuka olan ihtiyacı, hakkı ve ona giden yolu bilmenin önemi, vazifenin değeri ve mükemmelliğe giden yolu bilmek gibi konular tartışma odağını oluşturmaktadır.

Bunu takiben Batı’da bilime ve akla aşırı güvenmenin zararlı etkileri, bu ülkede dindarlığın, özellikle de İslam'ın artan eğilimi ve İslam’a yönelmenin nedenleri, Müslümanların yeni diline de yansımıştır.

“Din ve Modern Dünya” kitabı Harry Soprianto tarafından Endonezceye çevrilip yayınlanmıştır.

İlgi ve alakalılar bu eseri Kum, Bulvari Cumhuri İslami, Nebşi Kuçeyi 6 adresine müracaat edebilir veya 025,32131307 telefon numarasıyla irtibat kurabilir.

121edd0c-ff98-4baf-8533-8963ec4d2f93.jpg

Leave a comment

You are commenting as guest.

Ahl Al-Bayt World Assembly

The Ahl al-Bayt World Assembly  is an international non-governmental organization (INGO) that was established by a group of Shiite elites under the supervision of the great Islamic authority of the Shiites in 1990 to identify, organize, educate and support the followers of Ahl al-Bayt.

  • Tehran Iran
  • 88950827 (0098-21)
  • 88950882 (0098-21)

Contact Us

Issue
Email
The letter
3-1=? Captcha