İtalya’da İmam Ali Konferansının Altıncısı Düzenlendi

Monday, 22 February 2021
Ayetullah Ramazani’nin katılımıyla Altıncı İmam Ali (a.s) Konferansı Düzenlendi
İtalya’da İmam Ali Konferansının Altıncısı Düzenlendi

- İtalya’da Emirü’l-Müminin Ali’nin (a.s) Yaşam Tarzı konulu İmam Ali konferansının altıncısı sanal ortamda düzenlendi.

20 Şubat 2021’de İtalya Şiaları İslim Konfederasyonunun çaba ve gayretleriyle düzenlenen bu konferansta çeşitli mezhebi grup temsilcileri Emirü’l-Müminin Ali b. Ebi Talib’in (a.s) yüce şahsiyeti hakkında kendi görüşlerine yer verdiler.

İmam Ali (a.s) Konferansının bu yılki özel konuğu Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Genel Sekreteri Ayetullah Rıza Ramazani konferansın başında konuşma yaptı.

Ayetullah Rıza Ramazani İmam Ali’nin (a.s) benzersiz şahsiyetine işret ederek konuşmasına şöyle başladı: Biz davranışlarımızda İmam Ali (a.s) gibi olmaya çaba gösterelim. İmam Ali’nin (a.s) endişesi beşeri toplumun ilahi ve değersel bir toplum olması ve hem ferdi ve hem de toplumsal açıdan bireysel ve içtimai akılcılık doğrultusunda gelişmesi için insanın kemal ve erdem kanalında hareket etmesiydi.

Bu konferansta Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Genel Sekreterinin konuşmasının ayrıntıları için burayı tıklayınız.

Hatırlatılması gerekir ki Dr. Seyit Ahmedi, Hüccetü’l-İslam ve’l-Müslimin Ali Fâiz Niya, İmam Palavicini, Dan Jan Piro, Caspe Aiello, Mehdi Şagir, Hüccetü’l-İslam ve’l-Müslimin Abbas Dipalma, Üstat Seyit Ali Hüseyni, Patritziya Zehra Lendi, Mühendis Muhammed Vahidi, Seyit Ali Buhari, Dr. Şagir, Seyit Ali Nakavi, Şehit Ali, Seyit İmran Nakavi ve Seyit Tecemmül Miraç gibi çeşitli İslami encümenlik sorumluları bu konferansta İmam Ali (a.s) hakkında konuşma yaptılar.

Ahl Al-Bayt World Assembly

The Ahl al-Bayt World Assembly  is an international non-governmental organization (INGO) that was established by a group of Shiite elites under the supervision of the great Islamic authority of the Shiites in 1990 to identify, organize, educate and support the followers of Ahl al-Bayt.

  • Tehran Iran
  • 88950827 (0098-21)
  • 88950882 (0098-21)

Contact Us

Issue
Email
The letter
7+2=? Captcha